Laptele se pune intr-o craticioara si se incalzeste fara sa fiarba. Gelatina se pune in apa rece si cand s-a umflat se scurge si se pune la topit in
Laptele se pune intr-o craticioara si se incalzeste fara sa fiarba.
Gelatina se pune in apa rece si cand s-a umflat se scurge si se pune la topit in laptele caldut.
Daca laptele e prea rece si gelatina nu se dizolva se mai pune putin pe aragaz la foc mic pana cand se topeste.
In alta craticioara se pune smantana cu zaharul praf la foc mic si se amesteca pana ce se topeste zaharul, si aici atentie mare pentru ca nu trebuie sa fiarba. Daca nu aveti zahar pudra merge si cel normal, probabil se va dizolva mai greu. La sfirsit cand zaharul s-a topit adaugati lichiorul.
Amestecati continutul celor 2 craticioare si varsati compozitia obtinuta in forma, puneti citeva ore (cel mai sigur e de la o zi la alta) in frigider.
E foarte simplu de facut, singura problema poate aparea cu cantitatea de gelatina, deci daca e mai putina poate ca budinca sa iasa cam moale, eu aici o gasesc in foi si fiecare foaie are 8 grame, din experienta cred ca 4 foi dintr-astea sunt suficiente.
Se poate orna apoi in mod traditional cu caramel, daca alegeti acesta, trebuie unsa forma cu caramel (200 de grame de zahar si 3 linguri de apa) inainte de a varsa compozitia, dar asupra reusitei eu nu garantez pentru ca nu l-am facut niciodata cu caramel.
Se poate decora in diverse feluri: taiata felii si deasupra adaugate fructe de padure si zahar pudra.
Al doilea exemplu e tot cu budinca in forma de colac si in centru fructe de padure cu zahar sau doar decorata cu cirese in sirop.
Reteta Panna cotta a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum www.culinar.ro
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura Raffaello1. Cele doua aluaturi se lucreaza separat. Pentru fiecare in parte, untul rece se bate spuma cu zaharul pudra si esenta de...
Biscuiti marmoratiEste un aperitiv tare bun de pus la pachet la scoala, la serviciu, chiar si in excursie la cererea fiului meu!
Aperitiv rulada cu pesto, sunca si cascavalReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii