Budinci

Reteta Pere coapte cu scortisoara si sos de vanilie

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
MariaMona postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Reteta video: Pere în vin roşu cu crema mascarpone - Philips Multicooker"
 
Cuptorul se preincalzeste la 200 grade (foc mediu). Perele se curata, se taie in doua si li se scot samburii. Se pun cu mijlocul in jos in tava si se

ingrediente

   8 pere coapte
   sucul de la 1 lamaie (coaja pentru decor)
   4 linguri de zahar
   1 lingurita scortisoara
   60g margarina
   2 plicuri de sos de vanilie /1 budinca de vanilie facuta cu 600ml lapte(facultativ rom alb)

mod de preparare

Cuptorul se preincalzeste la 200 grade (foc mediu). Perele se curata, se taie in doua si li se scot samburii. Se pun cu mijlocul in jos in tava si se stropesc cu sucul de lamaie sa nu se innegreasca.


Zaharul, scortisoara si margarina se incalzesc pe foc pana se topeste zaharul. Nu se incalzeste prea tare sa nu se evapore margarina. Amestecul se pune peste pere.


Perele se coc 20-25 de minute pana se inmoaie si devin aurii. Din cand in cand in timpul coacerii se stropesc cu sosul din tava. (Faculatativ inainte de servire - perele se stropesc cu putin rom alb).


Sosul de vanilie se face conform instructiunilor de pe plic sau se prepara o budinca de vanilie mai lichida.
Sosul de vanilie se pune pe farfurii, se pune cate o jumatate sau doua de para/ portie si se orneaza cu fire lungi de coaja de lamaie.





Alte retete deosebite





Mere la cuptor


Prajitura cu crema de ciocolata


Bomboane cu visine
Incearca si Budinca cu brinza de vaca simpla
Daca ti-a placut reteta noastra "Pere coapte cu scortisoara si sos de vanilie" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Budinci

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite