Se bat albusurile spuma, se adauga, ceva mai tarziu, zaharul tos (in ploaie) si se bat in continuare inca 10 minute. Se iau din spuma batuta circa 150
Se bat albusurile spuma, se adauga, ceva mai tarziu, zaharul tos (in ploaie) si se bat in continuare inca 10 minute. Se iau din spuma batuta circa 150 g, se acopera si se pune deoparte.
In restul de spuma se incorporeaza scortisoara si 400 g de migdale. Se amesteca bine, se pune aluatul astfel obtinut pe o planseta pe care s-au presarat zahar pudra si restul de migdale, se framanta, se formeaza o bila si se taie in doua.
Se intind, pe rand, cele 2 bucati de aluat, pe planseta presarata cu zahar pudra, se unge fiecare foaie cu un strat subtire de spuma de albusuri (pusa deoparte) si se decupeaza din ele stelute de circa 5,5 cm (forma cu care se taie trebuie mereu spalata).
Se aseaza stelutele pe o tava tapetata cu hartie speciala si se coc 12-14 minute in cuptorul incins la 150gr.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineCumparati de dimineata,direct de pe plantatiile celebre de langa lacul Bodensee,m-am pus pe treaba facand o prajitura cu...
Prajitura cu capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii