Budinci

Reteta Tarta cu Branza

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:10m 
juliet postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
1. Pentru blat, se framanta un aluat din faina, unt, 80 g zahar si 1 ou; se infasoara in folie si se lasa sa se odihneasca la frigider cca 30 min.
2.

ingrediente

   259 g faina
   130 g unt
   155 g zahar
   5 oua
   400 g branza de vaci
   200 ml smantana
   100 ml frisca
   1 praf sare
   2 linguri amidon
   250 g zmeura

mod de preparare

1. Pentru blat, se framanta un aluat din faina, unt, 80 g zahar si 1 ou; se infasoara in folie si se lasa sa se odihneasca la frigider cca 30 min.


2. Se incinge cuptorul la 200 °C.


3. Pe planseta tapeta cu faina se intinde o foaie subtire de aluat, se imbraca apoi cu ea o forma de tarta.


4. Se acopera cu hartie de copt, pe care se pun boabe de fasole pentru ingreunat; se coace blatul la cuptor cca 10 min.


5. Se scoate forma din cuptor si se indeparteaza hartia de copt cu tot cu boabe.


6. Se reduce temperatura din cuptor la 175 °C.


7. Pentru umplutura, se amesteca branza de vaci cu smantana, frisca si restul de zahar.


8. Se separa restul de oua; galbenusurile se inglobeaza in compozitia de branza.


9. Se bat albusurile cu sare si se adauga la branza.


10. Se toarne amidonul in ploaie; se inglobeaza.


11. Se asaza compozitia de branza pe blat si se niveleaza.


12. Se paseaza zmeura, se strecoara, iar pireul se repartizeaza cu lingura pe compozitia de branza.


13. Se marmoreaza trecand o tepusa de lemn printre straturi.


14.Tarta se coace la cuptor cca 40 min.


15. Se scoate, se desprinde din forma si se lasa sa se raceasca.
Se poate orna cu zmeura, zahar pudra, si lamaita.
Incearca si Budinca de chia cu capsuni si lapte de cocos
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu Branza" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Budinci

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.