Un chec pufos si gustos pe care vi-l recomand cu drag
Separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare.
Adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste .
Batem galbenusurile cu uleiul pus ca la maioneza,adaugam laptele si coaja de lamaie.
Incorporam galbenusurile in albusuri amestecand usor cu o spatula de jos in sus.
Adaugam treptat faina cernuta si amestecata cu praful de copt.
Tapetam doua tavi mari de cozonac cu hartie de copt, punem compozitia si oprim 5-6 linguri in vas ,peste care adaugam cele doua linguri cu cacao si amestecam pana se omogenizeaza.
Adaugam compozitia de cacao astfel obtinuta in tavi peste compozitia de chec si facem diferite forme cu furculita.
Dam tavile la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru cca 40minute.
Facem testul cu scobitoarea.
Scoatem checul din tavi si il presaram cu zahar pudra.
Il feliem cand se raceste. Pofta buna!!
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiNu avem nici o ocazie speciala, nici o aniversare, dar din cand in cand, imi place sa ii rasfat pe ai mei cu un tort! Un...
Tort cu ganache de ciocolata, mascarpone si mandarineIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii