Un chec pufos si gustos pe care vi-l recomand cu drag
Separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare.
Adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste .
Batem galbenusurile cu uleiul pus ca la maioneza,adaugam laptele si coaja de lamaie.
Incorporam galbenusurile in albusuri amestecand usor cu o spatula de jos in sus.
Adaugam treptat faina cernuta si amestecata cu praful de copt.
Tapetam doua tavi mari de cozonac cu hartie de copt, punem compozitia si oprim 5-6 linguri in vas ,peste care adaugam cele doua linguri cu cacao si amestecam pana se omogenizeaza.
Adaugam compozitia de cacao astfel obtinuta in tavi peste compozitia de chec si facem diferite forme cu furculita.
Dam tavile la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru cca 40minute.
Facem testul cu scobitoarea.
Scoatem checul din tavi si il presaram cu zahar pudra.
Il feliem cand se raceste. Pofta buna!!
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataVăzusem la Mirela această rețetă și mi-a făcut cu ochiul. A ieșit delicioasă și v-o recomand cu drag, mai ales că a...
Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si maslineIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii