Checuri

Reteta Chec pufos

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 20m 
gatire reteta 40m 
gicuta69 postat de
Postat pe: 12-10-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Chec pufos cu nuca"
 
>
Un chec pufos si gustos pe care vi-l recomand cu drag

ingrediente

10 portii

   8 oua
   2 cani zahar(cana de 250 ml)
   2 cani faina
   8 linguri ulei
   8 linguri lapte
   2 plicuri zahar vanilat
   o lingurita praf de copt
   coaja rasa de lamaie
   50 g stafide
   2 linguri cacao
   un praf de sare

mod de preparare

Separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare.
Adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste .
Batem galbenusurile cu uleiul pus ca la maioneza,adaugam laptele si coaja de lamaie.
Incorporam galbenusurile in albusuri amestecand usor cu o spatula de jos in sus.
Adaugam treptat faina cernuta si amestecata cu praful de copt.
Tapetam doua tavi mari de cozonac cu hartie de copt, punem compozitia si oprim 5-6 linguri in vas ,peste care adaugam cele doua linguri cu cacao si amestecam pana se omogenizeaza.
Adaugam compozitia de cacao astfel obtinuta in tavi peste compozitia de chec si facem diferite forme cu furculita.
Dam tavile la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru cca 40minute.
Facem testul cu scobitoarea.
Scoatem checul din tavi si il presaram cu zahar pudra.
Il feliem cand se raceste. Pofta buna!!
Incearca si Chec cu mere
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Checuri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.