Checuri

Reteta Briose cu mere

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
patri03 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Se incinge cuptorul la (200 grade), se ung cu ulei formele de briose. Se amesteca faina cu mirodeniile si cu praful de copt. Intr-un alt bol se amest

ingrediente

   240 g faina (fina)
   1
   5 lingurita de praf de copt
   1 lingurita de scortisoara
   25 lingurita de nucsoara
   100 g zahar (brun)
   2 mere
   1 ou
   200 ml lapte
   50 g unt

mod de preparare

Se incinge cuptorul la (200 grade), se ung cu ulei formele de briose. Se amesteca faina cu mirodeniile si cu praful de copt. Intr-un alt bol se amesteca laptele, oul, untul topit, zaharul si bucatile de mere. Se pune faina cu mirodenii in compozitie si se amesteca usor aluatul cu o furculita. Aluatul se pune in formele de briose cca doua treimi sa acopere, deoarece aluatul va creste. Se lasa cca 30-40 de minute. Nu trebuie sa adaugati zahar brun neaparat, dar va capata o culoare mai bruna si un gust mai bun.
Puteti pregati briose si fara mere, adaugand bucati de ciocolata, stafide, coaja de portocala confiata.

Reteta originala indica folosirea fainii 000 .



Alte dulciuri retete recomandate



Galuste cu prune

Papanasi fierti

Tiramisu
Incearca si Chec din albus
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mere" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Checuri
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.