Checuri

Reteta Briose Flori de cires

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Briose de Post cu Fructe (Reteta Video)"
 
Ciresele se dau la blender, iar pasta obtinuta se pune pe foc impreuna cu zaharul. Praful de budinca se omogenizeaza cu 3-4 linguri de apa rece si se

ingrediente

Aluat:
   3 galbenusuri
   60 de grame de unt
   220 de grame de iaurt gras
   80 de grame de zahar
   1 plic de zahar vanilat
   sare
   1 cub mic (20 de grame) de drojdie
   500 de grame de faina
Umplutura:
   300 de grame de cirese fara samburi
   100 de grame de zahar
   1 plic de budinca de vanilie
Finisaj:
   20 de grame de unt
   1 lingura de zahar tos
   16 jumatati de cirese
   glazura din 4 linguri cu varf de zahar pudra si zeama de la jumatate de lamaie

mod de preparare

Ciresele se dau la blender, iar pasta obtinuta se pune pe foc impreuna cu zaharul. Praful de budinca se omogenizeaza cu 3-4 linguri de apa rece si se adauga in amestecul clocotit; se amesteca continuu pana ce se face un jeleu gros, care se lasa deoparte, la racit.


Drojdia se freaca cu 2-3 lingurite de zahar pana se lichefiaza, se adauga iaurtul amestecand continuu, apoi galbenusurile frecate cu restul de zahar (inclusiv zaharul vanilat) si sarea. Faina se pune intr-un bol incapator, si se incepe framantarea, adaugand cate putin din amestecul de iaurt, drojdie si galbenus. Dupa incorporarea completa, se adauga untul topit (nu fierbinte!) si se continua framantarea pana la obtinerea unui aluat neted care face basici.


Aluatul se aseaza pe planul de lucru uns cu ulei.


Se intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara.


Pe foaia de aluat se repartizeaza omogen jeleul de cirese caldut (nu fierbinte!).


Foaia se ruleaza incepand cu latura mai scurta a dreptunghiului.


Se unge bine suprafata de lucru cu ulei si se intinde aluatul din nou.


Se ruleaza din nou, la fel, incepand cu latura mai scurta a dreptunghiului.


Cu ajutorul mainilor unse cu ulei, se modeleaza ruloul, alungindu-l (ca sa se obtina o sectiune mai mica). Cu foarfeca, se taie felii de 1,5 cm grosime din ruloul format.


Tot cu foarfeca se cresteaza circumferinta discului obtinut in cateva locuri, creand "petale".


Se aseaza "florile" de aluat in formele de briose si la mijlocul fiecareia se pune o jumatate de cireasa.


In acest moment, se aprinde cuptorul si se fixeaza la 180 de grade. Formele cu briosele se pun pe o tava incapatoare si se lasa sa creasca aluatul pana se incinge cuptorul.


Se pune in fiecare forma cate o bucatica mica de unt.


Se presara cu zaharul tos.


Se dau la cuptorul deja incins la 180 de grade Celsius timp de 30 de minute.


Pentru glazura, zaharul pudra se amesteca cu zeama de lamaie, adaugata cate putin, pana cand se formeaza o crema de consistenta smantanii.







Briosele fierbinti se glazureaza.


Reteta Briose "Flori de cires" a fost propusa de lauralaurentiu





Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Alte retete de prajituri recomandate:

Incearca si Chec cu fructe Goji
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose Flori de cires" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Checuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.