Ciresele se dau la blender, iar pasta obtinuta se pune pe foc impreuna cu zaharul. Praful de budinca se omogenizeaza cu 3-4 linguri de apa rece si se
Ciresele se dau la blender, iar pasta obtinuta se pune pe foc impreuna cu zaharul. Praful de budinca se omogenizeaza cu 3-4 linguri de apa rece si se adauga in amestecul clocotit; se amesteca continuu pana ce se face un jeleu gros, care se lasa deoparte, la racit.
Drojdia se freaca cu 2-3 lingurite de zahar pana se lichefiaza, se adauga iaurtul amestecand continuu, apoi galbenusurile frecate cu restul de zahar (inclusiv zaharul vanilat) si sarea. Faina se pune intr-un bol incapator, si se incepe framantarea, adaugand cate putin din amestecul de iaurt, drojdie si galbenus. Dupa incorporarea completa, se adauga untul topit (nu fierbinte!) si se continua framantarea pana la obtinerea unui aluat neted care face basici.
Aluatul se aseaza pe planul de lucru uns cu ulei.
Se intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara.
Pe foaia de aluat se repartizeaza omogen jeleul de cirese caldut (nu fierbinte!).
Foaia se ruleaza incepand cu latura mai scurta a dreptunghiului.
Se unge bine suprafata de lucru cu ulei si se intinde aluatul din nou.
Se ruleaza din nou, la fel, incepand cu latura mai scurta a dreptunghiului.
Cu ajutorul mainilor unse cu ulei, se modeleaza ruloul, alungindu-l (ca sa se obtina o sectiune mai mica). Cu foarfeca, se taie felii de 1,5 cm grosime din ruloul format.
Tot cu foarfeca se cresteaza circumferinta discului obtinut in cateva locuri, creand "petale".
Se aseaza "florile" de aluat in formele de briose si la mijlocul fiecareia se pune o jumatate de cireasa.
In acest moment, se aprinde cuptorul si se fixeaza la 180 de grade. Formele cu briosele se pun pe o tava incapatoare si se lasa sa creasca aluatul pana se incinge cuptorul.
Se pune in fiecare forma cate o bucatica mica de unt.
Se presara cu zaharul tos.
Se dau la cuptorul deja incins la 180 de grade Celsius timp de 30 de minute.
Pentru glazura, zaharul pudra se amesteca cu zeama de lamaie, adaugata cate putin, pana cand se formeaza o crema de consistenta smantanii.
Briosele fierbinti se glazureaza.
Reteta Briose "Flori de cires" a fost propusa de lauralaurentiu
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete de prajituri recomandate:
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataM-am inspirat de la Jamila, doar ca eu am adaugat frisca si binenteles niste zmeurica proaspat culeasa. Aragazul meu inca nu...
Desert prajitura desteapta cu ciocolataIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii