Ouale se mixeaza cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine dens
Ouale se mixeaza cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine densa ca o crema, apoi adaugam untul topit. Bananele se paseaza si se incorporeaza in crema de oua, impreuna cu esenta de vanilie. La sfarsit incorporam usor faina amestecata cu praful de copt. Compozitia o turnam intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste. Deasupra punem ciocolata rasa. Se face si proba cu scobitoarea.
Se lasa la racit in tava, se rastoarna pe platou si se pudreaza cu zahar din abundenta.
Alte retete recomandate:
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeZărzăraşi sau mini papanaşi. Se fac rapid şi sunt foarte gustoşi, mai ales calzi. Eu i-am servit cu miere, dar merg cu...
Zarzarasi cu miereAcest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosLimoncello este un lichior de lămâie originar din sudul Italiei (peninsula Sorrento). Cum localnicii țin mult la...
LimoncelloIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii