Checuri

Reteta culinara Chec cu cacao si nuca

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 35m 
Cretu_39273 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se bate spuma albusurile cu zaharul. Galbenusurile ramase se freaca cu uleiul, esenta rom si zaharul vanilat. Apoi se amesteca bine cele doua compozit

ingrediente

   6 oua
   6 linguri ulei
   o cana zahar ( 68 linguri)
   esenta rom
   2 plicuri zahar vanilat
   o cana si jumatate faina ( 610 linguri )
   2 linguri cacao
   150200 gr nuci

mod de preparare

Se bate spuma albusurile cu zaharul. Galbenusurile ramase se freaca cu uleiul, esenta rom si zaharul vanilat. Apoi se amesteca bine cele doua compozitii si se adauga faina, astfel incat aluatul sa fie moale. Se unge tava mica de chec (cozonac) cu ulei si se tapeteaza cu faina si se toarna jumatate de compozitie. Cealalta jumatate se amesteca cu cacao si se toarna in forma. Deasupra se presara nuci taiate sau daca nu ai, se poate inlocui nucile cu fructe din dulceata ( visine, cirese) pe care le acoperi cu aluat sa nu se arda. Se da tavile la cuptor si se lasa checul pana marginile se desprind de pe tava.
Se serveste simplu, cu lapte sau cu cafea .

Incearca si Muffins cu ananas
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cacao si nuca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Checuri

Recomandari electrocasnice

Incearca si alte reţete din categoria:

Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite