Chec cu cacao si zmeura

Checul cu cacao si zmeura este un desert simplu de facut, potrivit pentru a va potoli pofta de ceva bun. Puteti inlocui cu zmeura si cu alte fructe, dar combinatia ciocolata-zmeura este delicioasa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chec cu cacao si zmeura

Ingrediente

  • 1 1/2 cani de faina
  • 1/2 cana de cacao
  • 2 1/2 lingurite praf de copt
  • un varf cutit de sare
  • 110 g unt
  • 3/4 cana de zahar
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 1 avocado copt
  • 3 oua
  • 1 cana de lapte (am folosit de soia)
  • zmeura sau alte fructe

Mod de preparare

Pentru ca suntem in plin sezon de vara cand putem face deserturi cu diferite fructe, astazi am decis ca este randul zmeurei sa o folosesc ca ingredient pentru a face un chec.

Este o reteta de chec simpla, care se poate rapid, cu ingrediente la indemana oricui. In loc de pulpa de avocado se pot folosi cubulete de mere sau pere, sau chiar omite.

Zmeura ii da checului o textura frumoasa si plus de dulceata.

Inainte de a incepe prepararea checului trebuie ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.

Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.

Intr-un castron, se amesteca faina, cacao, praf de copt si sarea.

Intr-un alt bol se freaca untul, apoi se adauga zahar, vanilie si pulpa de avocado. Se pun ouale care in prealabil au fost mixate intr-un alt vas.

Se toarna jumatate din ingredientele uscate, urmate de restul de lapte si ingredientele uscate ramase. Se amesteca bine pana cand se obtine un aluat omogen.

Se distribuie aluatul obtinut intr-o forma unsa cu ulei sau unt si tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit trei forme mai mici.

Deasupra se pune zmeura, pe care o apasati usor in aluat pentru ca daca ramane deasupra se va arde.

Se da la cuptor si se coaceti pentru aproximativ 50 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata.

Daca vi se pare ca incepe sa se arda pe deasupra, acoperiti checul cu o folie de alumiu.

Odata ce este gata, dati pe un raft sa se raceasca in forma pentru 10 minute.

Daca nu va place cu cacao, puteti alege sa-l pregatiti dupa reteta de aici.


Serviti checul cu cacao si zmeura dimineata, la micul dejun, alaturi de o cana cu ceai.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de burta de vita
3
Supe de carne

Ciorba de burta de vita

Delicioasa in orice sezon!

Ciorba de burta de vita
Foi napolitana cu blat de nuga
4
Prajituri

Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Foi napolitana cu blat de nuga
Zarzarasi cu miere
5
Gogosi

Zarzarasi cu miere

Zărzăraşi sau mini papanaşi. Se fac rapid şi sunt foarte gustoşi, mai ales calzi. Eu i-am servit cu miere, dar merg cu...

Zarzarasi cu miere
Parteneri
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!