Un dulce clasic, potrivit langa cafea sau pentru pachetelul de la scoala sau serviciu...
Faina se amesteca cu drojdia uscata si se lasa deoparte. Separam ouale, iar galbenusurile le amestecam cu uleiul, apoi cu aromele. Mixam albusurile cu indulcitorul/zaharul pana devin o spuma tare, lucioasa. Adaugam galbenusurile, treptat si cu ajutorul unei spatule, le incorporam. Punem si faina si amestecam cu miscari largi, usoare, pana nu mai sunt cocoloase. Acum adaugam si banana pasata bine cu furculita. Pregatim tavile. Le tapetam cu hartie de copt sau nu, daca folosim de silicon, incalzim cuptorul la 180 grade C. Oprim putin aluat intr-un bol, pe care-l amestecam cu cacao, iar restul il turnam in mod egal in tavile pregatite deja. Deasupra checurilor, punem si aluatul cu cacao si, cu ajutorul unei furculite, ne jucam putin cu miscari circulare. Introducem tavile in cuptorul preincalzit, pentru 40 minute sau pana cand checurile trec testul scobitorii. Le lasam sa se raceasca si portionam pentru servire.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Ciorba de legume cu perisoarea) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataInitial am vrut sa prepar niste pizzette pe foietaj, dar pentru ca mi-am achizitionat forme noi de silicon, pentru briose,...
Cosulete din foietaj, cu de toateIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii