Piureul de mere se face din 2 mere care se curata de coaja si se pun la fiert in apa, aproximativ 2-3 minute, pana se inmoaie putin. Se scurg de apa s
Piureul de mere se face din 2 mere care se curata de coaja si se pun la fiert in apa, aproximativ 2-3 minute, pana se inmoaie putin. Se scurg de apa si se paseaza cu blenderul. Se lasa sa se raceasca.
Umplutura:
Se amesteca alunele tocate cu zahar, cacao, ciocolata rasa, faina si unt topit.
Aluatul:
Se mixeaza untul cu uleiul si zaharul, se adauga ouale, pe rand mixand in continuare. Se adauga piureul de mere amestecat cu iaurtul si apoi faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, praful de copt si cacaua. Se mixeaza bine toate ingredientele sa rezulte un aluat moale. Se unge o forma cu ulei si se tapeteaza cu zahar tos. Zaharul da stralucire checului si se scoate si mai usor din forma. ;)
Se toarna jumatate din compozitia de aluat, se pune umplutura, se toarna si restul de aluat, iar deasupra se pun alunele tocate.
Se da tava la cuptor pentru 25-30 minute. Checul se incearca daca este facut, cu o scobitoare.
Se lasa sa se raceasca si se scoate din forma.
Se decoreaza cu ciocolata topita.
Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights
Alte retete recomandate:
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu ciresePentru ca suntem in postul Craciunului si sunt forte multe zile cu dezlegare la peste, va prezint o reteta delicioasa...
Macrou cu sos de rosii la cuptorTortul diplomat este un desert foarte cunoscut si apreciat, de care va puteti bucura si in perioada postului. Tortul se...
Tort Diplomat de postNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caisePizza in sine nu este prea bogata in ingrediente, este facuta instant cu ce am gasit prin frigider, dar interesant este...
Pizza cu blat crocant, facut cu vin spumantReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii