Checuri

Reteta Chec cu sticksuri din dovleac

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 1h 
abetina postat de
Postat pe: 28-10-2017
Adaugă în cartea de bucate
Un desert absolut delicios

ingrediente

8 portii

   8 oua
   8 linguri zahar
   8 linguri faina de grau
   4 linguri ulei
   1 praf de copt
   2 plicuri zahar vanilat
   1 varf de cutit de sare
   1 castronel cu sticksuri din dovleac placintar
   2 linguri zahar vanilat cu grad scazut de vanilie

mod de preparare

Se curata un dovleac placintar si se taie sub forma de sticksuri care se vor folosi la chec.

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pun la mixat cu un praf de sare si se mixeaza pana cand devin o pasta densa, se adauga zaharul vanilat, zaharul si se continua mixarea, pret de cateva minute, apoi se opreste mixarea.

Intr-un castronel, se pun galbenusurile cu uleiul si se amesteca usor, dupa care se adauga, putin cate putin peste albusurile spuma si se omogenizeaza usor cu o spatula.

Intr-un castronel se pune faina de grau si praful de copt, se omogenizeaza, se presara peste compozitie si se continua omogenizarea incet, cu aceeasi spatula, pana la incorporarea foarte bine a tuturor ingredientelor.

Intr-o tava rotunda, se asaza hartie de copt, pe mijlocul tavii se asaza o cutie de tabla de la un compot, cutie care a fost imbracata in hartie de copt, se asaza sticksurile de dovleac care au fot trase prin zahar vanilat cu grad scazut de vanilie, pe margini, si se toarna compozitia in tava. Se continua asezarea sticksurilor pe langa tava, prin interior si pe langa cutie, pana se termina, apoi se da tava la cuptorul incalzit, pentru circa o ora. Se taie cand se raceste.

Sa aveti pofta, dragilor!

Incearca si Chec din albusuri
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu sticksuri din dovleac" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Checuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.