Se incalzeste bine cuptorul Se amesteca margarina, cu zaharul, sare, coaja de lamaie si zaharul vanilat Se adauga oule unul cate unul, si mixam bine.
Se incalzeste bine cuptorul
Se amesteca margarina, cu zaharul, sare, coaja de lamaie si zaharul vanilat
Se adauga oule unul cate unul, si mixam bine.
Se adauga laptele, mixam bine.
Se adauga apoi faina se amesteca cu praful de copt.
Se unge o forma de chec cu margarina, si se tapeteaza cu putina faina, se toarna aluatul si se coace aprox. 50 minute la foc mediu
Pentru glazura se lasa sa fiarba incet margarina cu zaharul pudra si sucul de lamaie.
Checul se scoate din cuptor si se acopera cu glazura de lamaie.
Se lasa sa se raceasca, se desprinde de margini si se pun pe un platou.
Pofta buna!
Reteta Chec de lamaie a fost propusa de VERONICA pe forum culinar.ro
Alte retete cu lamaie gasiti aici:
Tarta cu lamaie,
Prajitura cu biscuiti, lamaie si nuca,
Chec cu lamaie
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macNu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...
Supa crema de usturoiEste buna cate o pauza de la carne. Am avut ciuperci de roua, primele ce au aparut anul acesta. Ardeiul kapia copt [ de pe...
Mancarica de vineri - ciuperci cu ardei coptIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii