Chec in trei culori

Pentru partea galbena a checului avem nevoie de: - 5 galbenusuri - 3 linguri de faina - 3 linguri zahar - 3 linguri de ulei - 1/2 lingurita de praf d

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Chec in trei culori

Ingrediente

  • 5 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 7 linguri de faina
  • o lingurita de praf de copt
  • o lingurita esenta de vanilie
  • o lingura de cacao
  • coaja rasa de la o lamaie

Mod de preparare

Pentru partea galbena a checului avem nevoie de:

- 5 galbenusuri

- 3 linguri de faina

- 3 linguri zahar

- 3 linguri de ulei

- 1/2 lingurita de praf de copt

- esenta de vanilie

- coaja de portocala sau lamaie

Se amesteca cele 5 galbenusuri cu zaharul. Se adauga esenta de vanilie si coaja de lamaie sau portocala (eu am folosit coaja de portocala) si se amesteca bine.

In final se adauga uleiul si apoi faina cu praful de copt cernute in prealabil. Se amesteca usor evitand astfel formarea cocoloaselor.

Pentru partea alba avem nevoie de:

- 5 albusuri

- 3 linguri de zahar

- 3 linguri de ulei

- 4 linguri de faina

- 1/2 lingurita de praf de copt

Albusurile se bat spuma tare si se adauga zaharul ploaie.

Cand zaharul este perfect incorporat in spuma se adauga uleiul, urmat de faina si praful de copt cernute in prealabil.

In tava tapetata cu hartie de copt se toarna prima compozitie (partea galbena), dupa care se cerne cu sita mica una-doua lingurite de cacao.

Se toarna in tava a doua parte a checului, partea alba si se niveleaza cu un cutit cu lama lata!

Se da la cuptorul preincalzit la 180*C pentru aproximativ o jumatate de ora, sau pana ce checul capata o culoare aurie!


Puteti sa il pudrati cu zahar sau sa il serviti ca atare... este delicios! Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
3
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale
Bucataras.RO

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale

Invelis crocant, miez ciocolatos. Intr-un cuvant...delicioase!

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!