Pentru partea galbena a checului avem nevoie de: - 5 galbenusuri - 3 linguri de faina - 3 linguri zahar - 3 linguri de ulei - 1/2 lingurita de praf d
Pentru partea galbena a checului avem nevoie de:
- 5 galbenusuri
- 3 linguri de faina
- 3 linguri zahar
- 3 linguri de ulei
- 1/2 lingurita de praf de copt
- esenta de vanilie
- coaja de portocala sau lamaie
Se amesteca cele 5 galbenusuri cu zaharul. Se adauga esenta de vanilie si coaja de lamaie sau portocala (eu am folosit coaja de portocala) si se amesteca bine.
In final se adauga uleiul si apoi faina cu praful de copt cernute in prealabil. Se amesteca usor evitand astfel formarea cocoloaselor.
Pentru partea alba avem nevoie de:
- 5 albusuri
- 3 linguri de zahar
- 3 linguri de ulei
- 4 linguri de faina
- 1/2 lingurita de praf de copt
Albusurile se bat spuma tare si se adauga zaharul ploaie.
Cand zaharul este perfect incorporat in spuma se adauga uleiul, urmat de faina si praful de copt cernute in prealabil.
In tava tapetata cu hartie de copt se toarna prima compozitie (partea galbena), dupa care se cerne cu sita mica una-doua lingurite de cacao.
Se toarna in tava a doua parte a checului, partea alba si se niveleaza cu un cutit cu lama lata!
Se da la cuptorul preincalzit la 180*C pentru aproximativ o jumatate de ora, sau pana ce checul capata o culoare aurie!
Puteti sa il pudrati cu zahar sau sa il serviti ca atare... este delicios! Alte retete recomandate:
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataVăzusem la Mirela această rețetă și mi-a făcut cu ochiul. A ieșit delicioasă și v-o recomand cu drag, mai ales că a...
Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si maslineIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii