Checuri

Reteta Chec insiropat

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat apoi spuma impreuna cu zaharul, adaugat treptat. Se freaca bine galbenusurile cu uleiul, apa,

ingrediente

   6 oua
   200 gr faina
   200 gr zahar
   50 ml ulei
   50 gr cacao
   1 lingurita de coaja de lamaie
   1 lingurita de esenta de rom
   2 plicuri de zahar vanilat
   30 ml apa
   200 ml lapte
   200 gr unt

mod de preparare

Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat apoi spuma impreuna cu zaharul, adaugat treptat. Se freaca bine galbenusurile cu uleiul, apa, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Se adauga albusurile batute spuma si faina in ploaie. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si se da la cuptor, la copt, pana cand se rumeneste. Separat, se prepara siropul din untul topit la foc mic, amestecat cu laptele, cacaua si esenta de rom. Se insiropeaza prajitura si se lasa la racit.
Se serveste dupa ce s-a proportionat.

Alte retete de dulciuri:



Prajitura snikers

Prajituri simple

Prajituri delicioase
Incearca si Chec cu cacao glazurat
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec insiropat" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Checuri
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.