Checuri

Reteta Chec Marlena

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Chec cu Vin Rosu si Ciocolata (Reteta Video)"
 
Checul Marlena este o minunatie de chec cu nuca, delicios de savurat ca desert oricand.

ingrediente

Ingrediente:
   8 oua
   16 linguri de zahar
   16 linguri de ulei
   14 linguri de faina(000)
   2 linguri de cacao (14+2= 16 linguri de pulbere asta
   pt. a pastra echilibrul )
   un vf. de lingurita de praf de copt
   1 lingurita de zeama de lamaie
   esenta de vanilie
   esenta de rom
   coaja rasa de portocala(sau lamaie)
   miezul de la 6 nuci maruntite
   zahar pudra vanilat pt. finisat.

mod de preparare

Mai intai se pun la indemana toate ingredientele ,se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.
Separ oole si bat albusele intr-un lighenas emailat cu telul arc cu un praf de sare pana nu mai cade spuma de pe tel.




Tot batand adaug in ploaie zaharul (16 linguri),apoi galbenusele cate unul ,si uleiul (16 linguri).




In acest punct se termina cu batutul,si se adauga faina in ploaie cernuta ,doar 12 linguri,amestecand cu grija cu lingura de lemn sa nu stric spuma de sus in jos,in faina amestec si un vf. de lingurita de praf de copt nestins si adaug in aluat 1 lingurita de zeama de lamaie (praful de copt se activeaza astfel in aluat).




In acest punct inpart aluatul in aproximativ jumate,1/2 las alb ,1/2 voi pune cacao.

In aluatul care va ramane alb,mai cern cele 2 linguri de faina ramase,pun esenta de vanilie si coaja rasa.




In cel cu cacao pun 2 linguri pline varf de cacao buna ,esenta de rom si 1 lingura de apa ca e prea lipicios altfel si nu pot sa torn apoi in fir.




Acum pe mijlocul tavii de la un capat in altul torn in fir o panglica de aluat alb.




Deasupra ei tot de la un capat la alutul si pe mijlocul ei o panglica neagra.




Si tot asa cu talent se fac straturi mai multe si mai subtiri sau mai groase si mai putine dupa plac ,cat il vreti de vargat.




La final se presara cu miezul de nuca.




Si se coace pana trece testul cu scobitoarea,adica nu se mai prinde aluat de ea(cca. 45 min.)




Pofta buna!


Checul Marlena se serveste rece, taiat felii subtiri.




Reteta Checului Marlena a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Jannen

Incearca si Chec cu portocala si scortisoara
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec Marlena" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Checuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.