Checul Marlena este o minunatie de chec cu nuca, delicios de savurat ca desert oricand.
Mai intai se pun la indemana toate ingredientele ,se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.
Separ oole si bat albusele intr-un lighenas emailat cu telul arc cu un praf de sare pana nu mai cade spuma de pe tel.
Tot batand adaug in ploaie zaharul (16 linguri),apoi galbenusele cate unul ,si uleiul (16 linguri).
In acest punct se termina cu batutul,si se adauga faina in ploaie cernuta ,doar 12 linguri,amestecand cu grija cu lingura de lemn sa nu stric spuma de sus in jos,in faina amestec si un vf. de lingurita de praf de copt nestins si adaug in aluat 1 lingurita de zeama de lamaie (praful de copt se activeaza astfel in aluat).
In acest punct inpart aluatul in aproximativ jumate,1/2 las alb ,1/2 voi pune cacao.
In aluatul care va ramane alb,mai cern cele 2 linguri de faina ramase,pun esenta de vanilie si coaja rasa.
In cel cu cacao pun 2 linguri pline varf de cacao buna ,esenta de rom si 1 lingura de apa ca e prea lipicios altfel si nu pot sa torn apoi in fir.
Acum pe mijlocul tavii de la un capat in altul torn in fir o panglica de aluat alb.
Deasupra ei tot de la un capat la alutul si pe mijlocul ei o panglica neagra.
Si tot asa cu talent se fac straturi mai multe si mai subtiri sau mai groase si mai putine dupa plac ,cat il vreti de vargat.
La final se presara cu miezul de nuca.
Si se coace pana trece testul cu scobitoarea,adica nu se mai prinde aluat de ea(cca. 45 min.)
Pofta buna!
Checul Marlena se serveste rece, taiat felii subtiri.
Reteta Checului Marlena a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Jannen
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeO bunatate de mancare pe care trebuie sa o incercati in aceasta perioada . Este o reteta mai deosebita dar foarte gustoasa....
Pulpe de pui cu castaneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii