Chec - rulada

CHECUL Am amestecat fructele uscate cu romul si coaja de lamaie. Untul l-am freacat bine cu zaharul. Am adaugat ouale batute, putin cate putin, ameste

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Chec - rulada

Ingrediente

  • pt. chec (forma folosita are dimens. 20x7cm):
  • 80g unt moale
  • 80g zahar
  • 2 oua
  • 80g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 50g migdale macinate fin
  • 1 lingura rom
  • zeama si coaja de la 1/2 lamaie
  • 200g fructe uscate taiate aprox. cat o stafida
  • pt. rulada (tava in care am copt este de 30x30cm):
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • 70g zahar
  • esenta de vanilie
  • 60g faina
  • 10g cacao
  • 1 lingura lapte
  • pt. finalizare
  • 3-4 linguri gem (eu am folosit de zmeura pe care l-am trecut prin sita)
  • 2 lingurita amaretto (sau alt lichior)

Mod de preparare

CHECUL

Am amestecat fructele uscate cu romul si coaja de lamaie.

Untul l-am freacat bine cu zaharul. Am adaugat ouale batute, putin cate putin, amestecand de fiecare data, apoi migdale macinate, zeama de lamaie, faina cernuta impreuna cu praful de copt, amestecand dupa fiecare usor.

Am pus si fructele uscate.

Am amestecat si-am turnat in forma tapetata.

Am copt aprox. 45 min la 170 C ( pana scobitoarea infipta in centru a iesit curata).

Checul l-am rasturnat pe un gratar si l-am lasat cu fata in jos ca sa se "tufleasca" partea care crescuse.

RULADA

Ouale le-am mixat bine - pana aproape si-au triplat volumul. Am adaugat zaharul si-am mixat pana acesta s-a topit.

Am adaugat apoi laptele si vanilia, am amestecat o data, am pus si faina cernuta impreuna cu cacao si-am amestecat usor de jos in sus.

Am turnat in tava cu hartie de copt.

Am copt aprox. 10 minla 190 C. Cand s-a facut l-am scos din tava, cu tot cu hartie, l-am asezat, cu fata in jos, pe alta hartie si-am desprins hartia de copt.

ASAMBLARE

Gemul l-am frecat putin cu lichiorul.

Blatul inca fierbinte l-am uns (pe partea care a fost lipita hartia de copt) cu gem.

Am asezat checul (cu latura) pe blat la o distanta de margine de aprox. jumatate din latimea checului si l-am rulat cu blatul cu ajutorul hartiei, presand usor sa se lipeasca blatul de chec.

Am taiat blatul incat cele doua margini sa vina una langa alta, nu sa se suprapuna

Am taiat si marginile laterale de blat care era in plus

Am pudrat checul-rulada cu cacao, pe toate partile si l-am lasat sa se raceasca bine, dupa care l-am taiat.


Pofta buna!

Reteta Chec - rulada a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro

Alte retete de chec gasiti aici:

Chec tigru,

Chec cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Briose cu afine
3
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
5
Preparate sarate

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Parteneri
Gem de gutui cu vanilie si scortisoara
Bucataras.RO

Gem de gutui cu vanilie si scortisoara

Pentru ca avem la tara un gutui ce ne rasfata an de an cu gutui mari si frumoase, zilele trecute am pregatit acest gustos si...

Gem de gutui cu vanilie si scortisoara
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!