Checuri

Reteta Coronita cu nuca si cacao

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
susu postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru o reusita a coronitei este bine ca toate ingredientele (mai putin laptele si untul) sa fie tinute la temperatura camerei de seara pana a doua z

ingrediente

   700 g faina
   40 g drojdie proaspata
   200 g zahar
   300 ml lapte
   150 ml ulei sau unt topit
   2 oua
   3 galbenusuri
   1 lingurita rasa de sare
   arome
   coaja rasa de lamaie
   coaja rasa de portocala
   esenta de rom
   vanilie
   1 mana de stafide
Pentru umplutura:
   200 g nuca macinata
   1 lingura cacao
   200 g zahar
   2 albusuri
   1 mana nuca de cocos
   1 ou pentru uns coronita

mod de preparare

Pentru o reusita a coronitei este bine ca toate ingredientele (mai putin laptele si untul) sa fie tinute la temperatura camerei de seara pana a doua zi. Se cerne faina de doua ori, se incalzeste laptele putin si se amesteca cu zaharul si vanilia. Se face maiaua din drojdie, o lingura de faina luata din cantitatea de faina cantarita si cateva linguri de lapte caldut dar nu fierbinte pentru ca nu va mai creste aluatul. Se amesteca putin si se lasa acoperita la loc cald pentru 15 minute. Peste galbenusuri se presara putina sare si zahar si se lasa cateva minute apoi se freaca impreuna cu razatura de portocale si lamaie. Se pune intr-un castron mai mare restul de faina (acei 700 fara 1 lingura folosita pentru maia), se adauga in mijloc maiaua, restul de lapte caldut nu fierbinte, galbenusurile frecate, ouale si esentele. Se framanta aluatul, cate putin, cu mainile incalzite, aducand faina de pe marginile castronului. Pe masura ce se va lega aluatul luam cu mana si incorporam din untul caldut fara a-l adauga pe tot deodata. Se framanta aluatul vreo 60 minute. Se acopera castronul cu un servet curat de bucatarie si se tine la loc cald si ferit de current pentru o ora si jumatate. Pentru umplutura batem albusurile spuma, adaugam nuca putina prajita la cuptor si apoi maruntita, zaharul, cacaoa si nuca de cocos. Dupa ce a crescut frumos si si-a dublat marimea se modeleaza aluatul. Se intinde o foaie dreptunghiulara, se toarna umplutura pe toata suprafata si se ruleaza. Se unesc cele doua capete si se aseaza intr-o forma guguluf si se mai lasa la crescut inca 30 minute. Apoi se unge cu oul batut si se coace la cuptorul preincalzit circa 40-50 minute.

Se pudreaza cu zahar si se taie felii.


Alte retete recomandate:
Incearca si Prajitura Hawaii
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu nuca si cacao" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Checuri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.