Checuri

Reteta Guguluf pufos cu lamaie

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Nu exista reteta de guguluf mai aromata ca si aceasta cu lamaie. Acest chec minunat este pufos si aromat, perfect pentru o gustare dulce.

ingrediente

   300g faina
   200g faina de malai
   100g unt
   50g zahar
   4 oua
   200ml suc de portocale
   zeama de la 2 lamai
   3 linguri lichior de portocale (sau cognac)
   un varf de cardamon
   1 lingurita praf de copt
Pentru sirop:
   200g zahar
   100g apa
   100g apa de portocale

mod de preparare

Pune sucul de portocale la foc mediu si adauga faina de malai cand incepe sa fiarba. Amesteca bine si pune deoparte in timp ce incingi cuptorul la 170 de grade. Adauga in amestecul de faina de malai coaja de portocala, lichiorul si cardamonul si amesteca pana la omogenizare. La final adauga faina amestecata cu praful de copt.




Toarna amestecul in forma pregatita si da la cuptor pentru 15-20 de minute.




Pentru a prepara siropul amesteca ingredientele, adu la punctul de fierbere si lasa pentru 5-6 minute. Toarna siropul cald deasupra prajiturii.


Checul pufos cu lamaie se serveste insiropat.

Incearca si Chec cu fructe confiate
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf pufos cu lamaie" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Checuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.