Checuri

Reteta culinara Pandispan cu mere

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
CRIKET postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pandispanul cu mere este o reteta de prajitura cu mere intregi, foarte simplu si usor de realizat.

ingrediente

   4 oua
   4 linguri faina
   4 linguri ulei
   4 linguri zahar
   1 plic zahar vanilat
   1 virf cutit sare
   1 kg mere
   scortisoara macinata

mod de preparare

Se curata merele se taie pe jumatate si se scot cotoarele.
Se unge o tava de pandispan, sau o cratita, cu margarina si se tapeteaza cu zahar tos.
Se pun merele taiate in jumatati si cu partea de deasupra taiate acordeon. Intre taieturi se pune cu o lingurita zahar tos si se pudreaza cu scortisoara. Se da tava la cuptor.




In acest timp se prepara pandispanul: se aleg albusurile(4) si se bat spuma, se adauga zaharul(4), se pune uleiul(4), se adauga si galbenusurile. Se bate bine si cu grija se adauga faina. Se amesteca usor pentru a nu se lasa, si se pune si pliculetul de zahar vanilat si pentru siguranta un pliculet de praf de copt.
Se scoate tava din cuptor si se pune amestecul peste mere. Se da din nou la cuptor pentru 20 minute.
Dupa ce l-ati incercat (sa fie copt) se scoate, se lasa putin sa se raceasca si cu grija se rastoarna pe un platou-merele trebuie sa fie deasupra.


Daca dorim un tort, alegem tava rotunda pentru pandispanul cu mere si se poate imbraca in frisca.

Incearca si Chec cu stafide si nuci
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu mere" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Checuri

Recomandari electrocasnice

Incearca si alte reţete din categoria:

Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite