Stea de Craciun

Se bat ouale cu zaharul, se adauga untul topit, apoi faina si maiaua facuta cu lapte si drojdie, eu am bagat la robot sa framante apoi adaugati fructe

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Stea de Craciun

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 180 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 5 oua
  • 100 ml lapte
  • 1 cub drojdie proaspata ( clasic pentru 500 gr faina)
  • coaja la 1 lamaie
  • 1 esenta de vanilie
  • fructe candite
  • migdale fulgi si intregi
  • stafide

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul, se adauga untul topit, apoi faina si maiaua facuta cu lapte si drojdie, eu am bagat la robot sa framante apoi adaugati fructele, migdalele fulgi, stafidele si puneti la dospit pana isi dubleaza volumul (eu am pus in forma de copt).

Am decorat cu migdalele si inainte sa bagati la cuptor se unge cu unt topit si presarat graunte de zahar daca aveti.

Se pune la cuptor preincalzit 220 gr ventilat 10 minute apoi se reduce temperatura la 180 gr si alte 40 de min.


Ideal pentru mic dejun, ceai, cafea, nu este foarte dulce.

Pofta buna!

Reteta Stea de Craciun a fost propusa de kismoni pe forum culinar.ro

Alte retete de checuri gasiti aici:

Chec cu nuca si cacao ,

Chec de cacao cu glazura ,

Chec cu fistic si cacao .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Prajitura cu visine si crema de vanilie cu mascarpone
Bucataras.RO

Prajitura cu visine si crema de vanilie cu mascarpone

Am ales pentru acest week-end o prajitura cu o crema fina, combinata cu un blat pufos cu visine, pentru ca asa a fost dorinta...

Prajitura cu visine si crema de vanilie cu mascarpone
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola