Astazi iti voi prezenta o reteta mega populara - atat de populara incat am adoptat-o. Este vorbsa de cheescake! Iar astazi iti voi pregati unul care nu necesita coacere. Cam despre asta este vorba cand vorbim despre confortul din bucatarie.
Rupe biscuitii si macina-i intr-un blender; O sa ai nevoie de un blender bun pentru a zdrobi biscuitii. Sau poti pur si simplu sa invelesti biscuitii intr-un prosop si sa-i zdrobesti cu un sucitor.
Tapeteaza cu unt si zahar pudra o forma de tarta cu fund detasabil; Incorporeaza in totalitate biscuitii cu scortisoara si cardamonul, apoi amesteca-i cu untul astfel incat sa obtii un aluat umed si usor de modelat;
Preseaza in toate colturile formei de tarta si intinde stratul de biscuiti egal si niveleaza-l bine;
Umezeste-ti putin mainile cu apa si apasa usor pe biscuiti pentru a crea un strat unificat;
Lasa tava-n frigider pentru cca 15 minute pentru a se intari blatul; Hidrateaza gelatina in 300 ml lapte rece;
Amesteca in blender, pe viteza mica, crema de branza, 150 ml lapte rece, intaritorul de frisca si Creme Patisserie;
Adauga ambele tipuri de zahar si mixeaza pe ultima treapta de viteza; La foc mic, intr-un ibric, fara a ajunge la fierbere, amesteca laptele cu gelatina pana ce devine usor caldut, iar granulele de gelatina sunt complet dizolvate;
Adauga laptele cu gelatina in blender peste cealalta compozitie si amestecati pana se distribuie uniform;
Scoate apoi forma de tarta din frigider si adauga crema in ea; Misca forma de tarta stanga-dreapta pana se niveleaza si las-o la frigider pentru cca 2 ore;
Serveste-o cu ce topping doresti, fie ca vorbim de unul de fructe de padure, unul de ciocolata sau alte minunatii de genul, acest desert este perfect indiferent de anotimp.
Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereDin categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...
Piure de cartofi cu spanac si leurdaSalata de cartofi noi cu dressing de iaurt și muștar este o combinație răcoritoare și gustoasă, perfectă pentru zilele...
Salata de cartofi noi cu dressing de iaurt si mustarO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăO reteta in ton cu vremea de-afara.
Placinta (melcisori) cu mereO prajitura delicioasa ce se prepara simplu si cu putine ingrediente ...
Desert prajitura simpla cu ciocolata
Comentarii