Se bat ouale,se amesteca cu faina,cu zaharul vanilat,cu 50g unt si cu lingura coniac,pana se incorporeaza bine,apoi se adauga sare,laptele pus treptat
Se bat ouale,se amesteca cu faina,cu zaharul vanilat,cu 50g unt si cu lingura coniac,pana se incorporeaza bine,apoi se adauga sare,laptele pus treptat,amestecand mereu.Se unge cu ulei o tigaie cu coada si se pune pe foc.Cand s-a infierbantat,se toarna o ceasca mica de aluat si se invarte tigaia ca sa se acopere cu aluat tot fundul.Se rumeneste clatita pe o parte,se intoarce cu un cutit mai lat si se rumeneste si pe partea cealalta,apoi se rastoarna pe o farfurie lata sau pe un fund.Dupa fiecare clatita se unge tava cu o pana cu ulei.
Dupa dorinta.Rece sau calde.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.
Scovergi ardelenestiO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneEste o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.
Foi napolitana cu blat de nugaIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii