Se amesteca galbenusul de ou cu ulei si sare, se adauga faina si intre timp se toarna incontinuu laptele ca sa capete o consistenta cremoasa. La final
Se amesteca galbenusul de ou cu ulei si sare, se adauga faina si intre timp se toarna incontinuu laptele ca sa capete o consistenta cremoasa. La final se adauga sifonul, se acopera si se lasa o jumatate de ora.
Se unge o tigaie cu foarte putin ulei. Se incalzeste tigaia si se pune 1 lingura de aluat se invarte bine ca sa ajunga aluatul in toata tigaia, apoi se lasa sa se prajeasca o parte cca 1 minut dupa care se intoarce si se pune si cealalta parte (jumatate de minut). Clatita gata facuta se pune pe o farfurie plata. La a doua clatita nu este nevoie sa ungeti tigaia din nou cu ulei, este destul uleiul din aluat ca sa nu se lipeasca. Asa se procedeaza la toate clatitele.
Alte preparate culinare
recomandate:
Prajitura cu visine
Dulceata de capsuni
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii