Clatite

Reteta Clatite cremoase

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca bine galbenusurile cu sarea. Untul taiat bucatele se freaca pana se inmoaie si se amesteca cu faina, a

ingrediente

   7 oua
   200 gr unt
   150 gr faina
   300 ml lapte
   70 gr zahar pudra
   vanilie
   sare

mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca bine galbenusurile cu sarea. Untul taiat bucatele se freaca pana se inmoaie si se amesteca cu faina, apoi cu galbenusurile. Se subtiaza compozitia cu lapte rece. Albusurile se bat spuma tare si se inglobeaza in compozitia de mai sus. Clatitele se prajesc la fel ca si cele obisnuite, cu deosebirea ca trebuie sa aiba o grosime de 1,5 cm si se prajesc doar pe o parte. Se pun una peste alta, pe un platou termorezistent, dupa ce fiecare a fost presarata cu zahar pe partea neprajita. Ultima clatita nu se pudreaza cu zahar.




Inainte de a fi servite se dau 5-10 minute la cuptor.

Alte retete de dulciuri:





Tort de mere coapte


Prajitura alba ca zapada


Prajitura Negresa

Incearca si Clatite cu apa minerala sau sifon
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cremoase" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Clatite

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.