Clatite cu sos de portocale

Clatitele cu sos de portocale sunt delicioase. Pentru a face aceasta reteta de clatite aveti nevoie de ingredientele pentru aluatul de clatite: faina, oua, lapte, zahar, dar si portocale pentru sos.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Clatite cu sos de portocale

Ingrediente

  • Pentru clatite:
  • 100g faina
  • 1 ou
  • 100ml lapte
  • 100ml apa minerala
  • 1 praf sare
  • 50 ml ulei
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Pentru sosul de portocale:
  • 1 portocala
  • 1 jumatate de lamaie
  • sucul si coaja de la o portocala
  • 50 g zahar
  • 50 g unt
  • 5 linguri de rom de buna calitate

Mod de preparare

Amestecam bine de tot ouale, faina, laptele, apa minerala, zaharul vanilat, sarea si uleiul pana obtinem un aluat de consistenta smantanii. Dam la frigider pentru 1 ora. Intr-o tigaie prajim clatitele si le punem deoparte.
Pentru sos, intr-o tigaie caramelizam zaharul, adaugam untul, apoi sucul si coaja de portocala si zeama de lamaie.
Lasam sa clocoteasca, apoi adaugam romul si adaugam feliile de portocala decojite de pielita cea alba. In sosul format asezam cate 2 clatite, le intoarcem pe o parte si pe cealalta, le mai lasam asa 2-3 minute, dupa care le aseazam pe farfuria de servit.


Clatitele cu sos de portocale se servesc calde cu frisca sau inghetata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa finlandeza cu somon
3
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Ciorba de perisoare din carne de pui
4
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
5
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Parteneri
Inghetata Bacio
Bucataras.RO

Inghetata Bacio

Nutella, pasta de alune (in cazul de fata pasta de nuci macadamia)... daca doriti si alune... o minunatie!

Inghetata Bacio
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!