Clatite marocane

Clatitele marocane sunt extrem de usor de pregatit, si parca au ceva in plus fata de cele cu care am fost obisnuiti toata viata noastra.

Portii
6
Timp pregatire
46 minute
Timp coacere
5 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g de faina alba, de calitate
  • ½ lingurita de sare
  • ½ lingura de praf de copt
  • ½ lingura de zahar
  • 1 ou mai mare
  • 200 ml de apa calduta
  • cam 100 ml de ulei de floarea soarelui
  • 4 linguri de gris,
  • pentru servire esti liber sa alegi orice, de la diverse tipuri de dulceata, ciocolata, cascaval sau alte branzeturi

Mod de preparare

Cerne faina intr-un castron incapator. Peste aceasta adauga sarea, praful de copt, zaharul si oul. Amesteca toate aceste ingrediente cu mana. Incepe sa incorporezi treptat apa calduta amestecand constant cu mana. Faci acest proces pana reusesti sa formezi o bila mai mare, nici foarte lipicioasa dar nici prea uscata. Daca ti se pare prea lipicioasa, atunci mai pune putina faina. In cazul in care este prea uscata, mai adauga putina apa.


Pune coca pe blatul de lucru si framant-o energic cca 5 min. Cand vezi ca a capatat o textura elastica, unge-o cu ulei de floarea soarelui. Pune ulei pe maini si rupe bucatele din aceasta coca pe care le modelezi in bile. Pune-le intr-o tava cu hartie de copt si acopera-le cu o folie de aluminiu. Lasa-le la cald pentru cca 15 min.


Pune ulei pe blatul de lucru, ia o bila de coca si aplatizeaz-o. Trage-o usor de toate marginile pana obtii un cerc usor transparent. Mai pune putin ulei deasupra si presara putin gris. Impatureste partea de sus pana la jumatatea cercului, iar partea de jos peste cea impaturita initial. Presara din nou gris. Impatureste partea dreapta pana la jumatate, si partea stanga peste cea dreapta, astfel obtinand un patrat. Pune-le inapoi in tava cu hartie de copt, acoperita cu folie de aluminiu si lasa-le la cald alte 15 min.


Dupa expirarea timpului pune putin ulei pe blatul de lucru si apuca-te de intins bucatile de coca. Preseaza-le cu mana in toate colturile pana obtii un patrat de 3 ori mai mare. Pune putin ulei intr-o tigaie, si cand acesta s-a incins adauga clatita inauntru. Coboara temperatura focului la mediu. Intoarce-o din cand in cand, cam de 2-3 ori pe fiecare parte pana devine aurie si se gateste perfect. Scoate-le pe fiecare in parte pe o farfurie cu servetele pentru a absorbi uleiul in exces. O data gatite, le poti servi cu ce vrei tu. Eu am decis sa le servesc alaturi de o dulceata de trandafiri si un ceai de vanilie.


Ador cultura culinara marocana si-mi place la nebunie sa experimentez retete noi. Iti garantez ca aceste clatite sunt extrem de delicioase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de perisoare
3
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Supa crema de usturoi
5
Supe de legume

Supa crema de usturoi

Nu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...

Supa crema de usturoi
Parteneri
Prajitura cu visine
Bucataras.RO

Prajitura cu visine

Astazi va aduc o prajitura cu visine foarte buna. Reteta am vazut-o acum cateva zile la Edith si am stiut sigur ca ne va...

Prajitura cu visine
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!