Clatite marocane

Clatitele marocane sunt extrem de usor de pregatit, si parca au ceva in plus fata de cele cu care am fost obisnuiti toata viata noastra.

Portii
6
Timp pregatire
46 minute
Timp coacere
5 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g de faina alba, de calitate
  • ½ lingurita de sare
  • ½ lingura de praf de copt
  • ½ lingura de zahar
  • 1 ou mai mare
  • 200 ml de apa calduta
  • cam 100 ml de ulei de floarea soarelui
  • 4 linguri de gris,
  • pentru servire esti liber sa alegi orice, de la diverse tipuri de dulceata, ciocolata, cascaval sau alte branzeturi

Mod de preparare

Cerne faina intr-un castron incapator. Peste aceasta adauga sarea, praful de copt, zaharul si oul. Amesteca toate aceste ingrediente cu mana. Incepe sa incorporezi treptat apa calduta amestecand constant cu mana. Faci acest proces pana reusesti sa formezi o bila mai mare, nici foarte lipicioasa dar nici prea uscata. Daca ti se pare prea lipicioasa, atunci mai pune putina faina. In cazul in care este prea uscata, mai adauga putina apa.


Pune coca pe blatul de lucru si framant-o energic cca 5 min. Cand vezi ca a capatat o textura elastica, unge-o cu ulei de floarea soarelui. Pune ulei pe maini si rupe bucatele din aceasta coca pe care le modelezi in bile. Pune-le intr-o tava cu hartie de copt si acopera-le cu o folie de aluminiu. Lasa-le la cald pentru cca 15 min.


Pune ulei pe blatul de lucru, ia o bila de coca si aplatizeaz-o. Trage-o usor de toate marginile pana obtii un cerc usor transparent. Mai pune putin ulei deasupra si presara putin gris. Impatureste partea de sus pana la jumatatea cercului, iar partea de jos peste cea impaturita initial. Presara din nou gris. Impatureste partea dreapta pana la jumatate, si partea stanga peste cea dreapta, astfel obtinand un patrat. Pune-le inapoi in tava cu hartie de copt, acoperita cu folie de aluminiu si lasa-le la cald alte 15 min.


Dupa expirarea timpului pune putin ulei pe blatul de lucru si apuca-te de intins bucatile de coca. Preseaza-le cu mana in toate colturile pana obtii un patrat de 3 ori mai mare. Pune putin ulei intr-o tigaie, si cand acesta s-a incins adauga clatita inauntru. Coboara temperatura focului la mediu. Intoarce-o din cand in cand, cam de 2-3 ori pe fiecare parte pana devine aurie si se gateste perfect. Scoate-le pe fiecare in parte pe o farfurie cu servetele pentru a absorbi uleiul in exces. O data gatite, le poti servi cu ce vrei tu. Eu am decis sa le servesc alaturi de o dulceata de trandafiri si un ceai de vanilie.


Ador cultura culinara marocana si-mi place la nebunie sa experimentez retete noi. Iti garantez ca aceste clatite sunt extrem de delicioase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Sirop din muguri de brad
2
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Desert gogosi rapide pentru micul dejun
Bucataras.RO

Desert gogosi rapide pentru micul dejun

Ce-ar fi sa pregatesti in dimineata asta ceva dulce pentru micul dejun? Pui alaturi o cana de cafea sau un pahar cu lapte si...

Desert gogosi rapide pentru micul dejun
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola