Clatite

Reteta Dorayaki, clatite japoneze

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Dorayaki sunt clatitele japoneze, foarte usor de preparat, delicioase, ce au ingrediente la indemana oricui. Sunt perfecte pentru desert sau micul dejun.

ingrediente

   200gr faina
   4 oua
   1 lingurita praf copt
   2 linguri miere
   100 gr zahar
   4 linguri apa.

mod de preparare

1. Mixam ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare.




2. Adaugam faina treptat ca sa nu se formeze cocoloase. Adaugam si cele 2 linguri miere si amestecam.




3. La sfarsit punem praful de copt dizolvat in apa,amestecam si lasam aluatul cel putin 30 minute acoperit la frigider.




4. Punem la incins o tigaie de teflon(nu o ungem cu nimic). Umplem un polonic pe jumatate si lasam sa curga aluatul in tigaie fara sa zgaltaim tigaia aluatul isi ia forma rotunda singur). Cand apar primele bolboroace pe suprafata clatitei intoarcem pe partea cealalta. Ambele fete trebuie sa fie netede si maronii iar bordura sa fie deschisa la culoare.


Clatitele japoneze se servesc ca atare sau cu gem.




Pofta buna! Reteta Dorayaki, clatite japoneze a fost propusa de Laura_A pe forum culinar.ro

Incearca si Dorayaki, clatite japoneze
Daca ti-a placut reteta noastra "Dorayaki, clatite japoneze" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Clatite

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.