Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Reteta Cornulete cu rahat de post

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Redusa 
gatire reteta 1h:30m 
Laly postat de
Postat pe: 15-11-2015
Adaugă în cartea de bucate
Cred ca tota lumea isi aduce aminte de cornuletele bunicii,fragede,cu dulceata si nuca,sau cu rahat,ce bunatati...

ingrediente

10 portii

   1 kg faina
   1 cana Ulei
   1/2 cana apa calduta
   1 lingura zahar
   1 plic drojdie uscata
   un praf de sare
   300 g rahat
   zahar pudra

mod de preparare

Amestecam drojdia cu 3 linguri de apa claduta si zaharul si lasam sa dospeasca 5 minute. Separat amestecam restul de apa si uleiul. Intr-un vas mai inalt punem faina (circa 1 kg), praful de sare, maiaua si uleiul si framantam bine, pana iese un aluat tare, bun de modelat. Acoperim vasul cu o folie alimentara si lasam la loc cald, circa 30 de minute pana isi dubleaza volumul. Intindem o foaie subtire pe care o taiem in triunghiuri sau dreptunghiuri. Asezam pe fiecare triunghi o bucata de rahat si rulam.Tapetam o tava de copt cu hartie cerata si punem cornuletele. Coacem la foc potrivit pana se rumenesc frumos deasupra. Calde le pudram cu zahar pudra.Sunt foarte, foarte fragede.
Incearca si Chec delicios cu coaja de lamaie si scortisoara
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat de post" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.