Cozonac

Reteta Cozonac bucovinesc

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Aceasta este o reteta specifica zonei Bucovinei, iar pentru cozonacul bucovinesc va trebuie 1 kg faina extra.

ingrediente

   1 kg faina extra
   6 oua
   200 g zahar
   60 g drojdie
   500 g nuca
   2-3 linguri de cacao
   200 g stafide
   2 fiole de esenta de rom
   coaja de lamaie
   2 g sare
   2-3 linguri de smantana
   o ceasca de ulei
   600 ml de lapte pentru framantat.
    

mod de preparare

Pentru cozonacul bucovinesc se framanta toate ingredientele. Nuca pentru umplut - 100 g apa se fierbe cu 250 g zahar, apoi punem nuca sa se umfle, dupa care adaugam cacaoa cu coaja de lamaie si 6 albusuri batute spuma. Pentru aluatul de babe (de Paste), punem 8 galbenusuri la 1 kg de faina, 5 linguri de smantana si 100 g unt. Aluatul trebuie sa fie mai gras si framantam timp de o ora.


Cozonacul bucovinesc este un desert foarte bun, se serveste taiat felii.

Incearca si Colaci cu mac
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac bucovinesc" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Cozonac

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.