Cozonac cu nuca, mac si rahat

Intr-un vas mic se pun la fiert 50 ml de lapte, apoi se adauga 2 linguri de faina, se amesteca fara sa ramana cocoloase si se lasa la racit. Restul de

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
ridicata
Cozonac cu nuca, mac si rahat

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 2 pliculete drojdie
  • un litru lapte
  • 250 g mac macinat
  • 200 g rahat
  • 300 g zahar
  • 600 g nuca macinata
  • un ou

Mod de preparare

Intr-un vas mic se pun la fiert 50 ml de lapte, apoi se adauga 2 linguri de faina, se amesteca fara sa ramana cocoloase si se lasa la racit. Restul de faina se pune intr-un vas mare (nu de plastic), se adauga drojdia, un praf de sare, compozitia de lapte si faina racita si se framanta cu lapte caldut pana nu se mai lipeste de degete si se simte cum creste. Se lasa la dospit, la loc cald, nu aproape de sursa de foc, circa 2 ore. Intre timp, se prepara compozitiile, astfel: - peste nuca amestecata cu zahar se toarna putin lapte clocotit; - macul se amesteca cu putin zahar si se fierbe in lapte pana se inmoaie. - rahatul se taie cubulete; Dupa ce a dospit aluatul, se rastoarna pe o suprafata de lemn presarata cu faina si se imparte in trei parti aproximativ egale. Se ruleaza cu sucitorul fiecare parte, se toarna compozitia cu nuca, mac sau rahat pe foaia de aluat, se rasfrang capetele si se ruleaza. Se aseaza intr-o tava unsa in prealabil cu putin ulei. Se sparge oul, se bate cu o furculita si se ung cozonacii. Se lasa sa stea in tava aproximativ 30 de minute, apoi se introduc in cuptor, la foc potrivit, pana se rumenesc. Se scot din cuptor, se ung cu putina apa rece, apoi se aseaza deasupra 2-3 prosoape si se lasa la racit, la temperatura camerei.


Se taie felii si se serveste cu o cana de lapte sau cafea.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si ardei copt
3
Supe de legume

Supa crema de legume si ardei copt

Hranitor si dietetic!!!

Supa crema de legume si ardei copt
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Ciorba de burta de vita
5
Supe de carne

Ciorba de burta de vita

Delicioasa in orice sezon!

Ciorba de burta de vita
Parteneri
Tort Felie de lapte cu afine
Bucataras.RO

Tort Felie de lapte cu afine

„Trecerea dintre ani...cu o echipa super, cu miracole bucataresti,cu artificii vazute de pe geam,cu oboseala ,dar...cu...

Tort Felie de lapte cu afine
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!