Se amesteca drojdia cu laptele caldut, o lingura de zahar, 2 linguri de faina si se lasa la crescut 30 de minute. Se freaca untul cu restul de zahar,
Se amesteca drojdia cu laptele caldut, o lingura de zahar, 2 linguri de faina si se lasa la crescut 30 de minute.
Se freaca untul cu restul de zahar, se adauga galbenusurile, nucsoarea, sarea si esenta de vanilie.
Se pune faina intr-un bol, se adauga maiaua, amestecul de galbenusuri si se framanta un aluat potrivit, care se lasa la dospit 40 de minute.
Se aseaza aluatul crescut pe planseta, se apasa putin si se pun stafidele si migdalele curatate de coaja si taiate.
Se impatureste aluatul si se da o forma rotunda.
Se aseaza cozonacul intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la dospit 30 de minute.
Se face o cruce deasupra cu un cutit ascutit, se unge cu un ou batut si se introduce la cuptor pentru 45 de minute.
Se scoate din cuptor si se toarna glazura alba facuta din albusul batut bine cu zaharul pudra si zeama de lamaie.
Se orneaza cu floricele facute din martipan si ciocolata.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeHranitor si dietetic!!!
Supa crema de legume si ardei coptO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneSuntem în Săptămâna Albă, avem dezlegare la ouă și la produse lactate, așa că pentru Lăsata Secului de...
Aperitiv tort, cu oua si lactateIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii