Cozonac

Reteta Cozonac de post

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
retete123 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se dizolva drojdia intr-o lingura de apa calda. Separat, intr-un vas cu 1/2 I de apa calda, se topeste zaharul tos.
Se adauga in faina, putin cate pu

ingrediente

   1/2 l apa
   250 g faina
   30 g drojdie
   200 g margarina
   200 g zahar tos
   200 g gem de fructe
   2 linguri cacao
   100 g stafide
   coaja rasa de la o lamaie
   vanilie
   3 linguri rom
   1 lingurita scortisoara
   1/2 lingurita sare

mod de preparare

Se dizolva drojdia intr-o lingura de apa calda. Separat, intr-un vas cu 1/2 I de apa calda, se topeste zaharul tos.


Se adauga in faina, putin cate putin, margarina, drojdia dizolvata, vanilia, coaja de lamaie, o jumatate de lingurita de sare si una de scortisoara. Se amesteca bine si se framanta aluatul.


Se taie aluatul in 4 bucati, intinzandu-se 4 foi. Se amesteca gemul cu cacao, stafide si romul. Aceasta umplutura se asterne uniform pe fiecare foaie.


Foile se ruleaza si se lasa la crescut 30 de minute, apoi rulourile se pun in tava si se coc, la foc potrivit, timp de 1 ora.



Se serveste cald sau rece.





Alte retete recomandate:


Cozonaci babani


Prajitura de post, cu mere


Bombe cu visine
Incearca si Cozonac steluta
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac de post" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Cozonac

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.