Cozonac

Reteta Cozonac fara drojdie cu crema de nuca

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 40m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Cum faci cozonaci- reteta video"
 
1 Aluatul
Se amesteca intii untul moale cu smintina, apoi cu oul batut separat (eu le-am pus odata).
Se adauga praful se copt stins cu lamiie si se a

ingrediente

   Pentru coca: 250 de grame de smintina groasa
   150 de grame de unt
   un ou
   un praf de copt stins in zeama de lamiie (eu insa l-am pus asa simplu) si faina cit cuprinde ca sa iasa o coca potrivit de moale. aprox. 550 de grame
   Pentru crema: 150 de grame de nuci macinate
   doua linguri de zahar
   una-doua linguri smintina
   un virf de cutit de praf de scortisoara
   o lingurita esenta de rom
   Pentru umplutura: 250 de grame brinza dulce de vaci
   un galbenus
   100 de game de zahar pudra
   un pliculet de zahar vanilat
   o lingurita coaja de lamiie si portocala (eu am pus doar lamiie)

mod de preparare

1 Aluatul


Se amesteca intii untul moale cu smintina, apoi cu oul batut separat (eu le-am pus odata).


Se adauga praful se copt stins cu lamiie si se adauga faina pina cind aluatul devine potrivit de consistent, scrie in reteta.


Eu am pus intii faina apoi am presarat praful de copt (direct din pliculet), am impaturit aluatul, iar am pus praf de copt si tot asa, pina l-am incorporat pe tot.


Se scoate pe planseta unsa (si miinile trebuie sa fie unse cu unt ori margarina ori ulei) si se taie din coca mai intii o bucatica cu care vom decora cozonacul, apoi restul aluatului se imparte in trei parti egale.


2. Crema si umplutura


Crema si umplutura se fac simplu: se amesteca ingredientele.


Cum facem cozonacul: Pe scurt, 'se monteaza' asa: FOAIE- crema NUCA; FOAIE- crema NUCA; FOAIE- umplutura BRINZA si peste brinza DECORUL.


Din fiecare bucata de aluat (din cele trei) se face cite o foaie rotunda cit dimensiunea formei in care se coace cozonacul.


Eu am pus modelat-o cu mina si am pus-o in forma cu hirtie de copt:


Se unge foaia cu jumatate din crema (cu nuca).


Peste crema cu nuca se aseaza a doua foaie si se pune restul de crema cu nuca.


Peste nuca se pune a treia foaie de aluat, peste care se intinde umplutura de brinza.


Din aluatul pus deoparte se fac doua suvite care se impletesc si se pun pe marginea formei de cozonac.


Se baga forma in cuptorul cald si se da la foc tare circa jumatate de ora, dupa care se scoate, se unge atit deasupra (si impletitura) cu galbenus, apoi se baga in cuptorul cald, fara foc, circa 5 minute.


L-am tinut in cuptor 30 de min. la 200 de grade, apoi inca vreo zece la 180. (incercati cu paiul, pe margine, pina e gata coca).L-am pudrat cu zahar
Pofta buna!





Reteta Cozonac fara drojdie a fost propusa de Gabriela Carmen pe forum culinar.ro





Alte retete de cozonac gasiti aici:


Cozonac neframantat,


Cozonac usor si bun,


Cozonac cu nuca Dobre
Incearca si Cozonac de ciocolata cu alune
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac fara drojdie cu crema de nuca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Cozonac

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.