Cozonac moldovenesc

Drojdia se amesteca cu zahar, putin lapte cald si 150 gr faina, dupa care se lasa la crescut. In 250 ml lapte se amesteca zaharul si vanilia, apoi se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte
  • 10 oua
  • 300 gr nuci macinate
  • 100 gr stafide
  • 40 gr drojdie
  • 100 gr unt
  • 200 ml ulei
  • 300 gr zahar
  • 30 gr zahar pudra
  • 2 sticlute esenta de rom
  • 50 gr cacao
  • 2 pachetele vanilie
  • sare

Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu zahar, putin lapte cald si 150 gr faina, dupa care se lasa la crescut. In 250 ml lapte se amesteca zaharul si vanilia, apoi se lasa la racit. Intr-un vas se pune faina, se adauga galbenusurile de ou, drojdia crescuta si laptele caldut. Se amesteca pana se incorporeaza toata faina, se adauga putin cate putin untul, framantand mereu, pana cand aluatul se dospeste si se desprinde de pe maini. Se lasa apoi la crescut. Stafidele se pun rom, cacaua se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar pudra. Separat, se bat 5 albusuri cu restul de zahar pudra, pana se formeaza o spuma tare care se amesteca impreuna cu restul de compozitie. Se intinde o foaie de 2-3 cm grosime, peste care se asaza umplutura. Se ruleaza si se pune intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina. Se mai lasa la crescut circa 20 de minute, dupa care se unge cu ou, se presara zahar si se introduce in cuptorul cald, cu focul mic, circa 15 minute, dupa care se mai creste putin focul, pentru inca 30 de minute.


Alte retete de dulciuri:

Turta dulce Placinta cu mere Cornulete cu rahat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Tartelete cu branza si cimbru verde
Bucataras.RO

Tartelete cu branza si cimbru verde

Aceste minitarte vi le recomand,au un gust deosebit

Tartelete cu branza si cimbru verde
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!