Cozonac

Reteta Invartita moldoveneasca (cu branza)

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Cu mere sau cu branza, invartita bucovineana este o reteta de prajitura de casa delicioasa, un colac mai bine spus.

ingrediente

Pentru aluat:
   500g faina
   putina sare
   1 ceasca de lapte
   2 linguri de unt
Umplutura:
   500g branza de vaci
   6 oua
   1 cana de zahar
   1 pahar cu stafide
   1 lingura zahar vanilat
   coaja rasa de lamaie
   praf de scortisoara

mod de preparare

Faina, laptele, untul si un varf de sare se amesteca si se framanta bine intr-o coca, dupa care se lasa la cald jumatate de ora, timp in care se face umplutura. Toate ingredientele pentru umplutura se amesteca impreuna pana se obtine un amestec omogen.




Aluatul se intinde intr-o foaie lunga, cat de lata iese si cat mai subtire. Se unge cu unt topit, se acopera cu un strat de umplutura, se ruleaza si se aseaza in forma de spirala intr-o tava rotunda si adanca unsa cu unt.




Se da la cuptorul incins pentru jumatate de ora, se pudreaza cu zahar vanilat si se serveste calda.


Invartita moldoveneasca se serveste taiata ca un tort, cu sirop de vanilie sau de fructe alaturi.

Incearca si Prajitura festiva cu trei umpluturi sau cozonac la tava
Daca ti-a placut reteta noastra "Invartita moldoveneasca (cu branza)" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Cozonac

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.