Cozonac

Reteta Mucenici muntenesti (de post)

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h:20m 
tysha postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Aluatul:
Se pune faina, si la mijloc se creaza spatiu in care se pun uleiul, apa calduta, sarea si se amesteca bine si framanta pana se formeaza un a

ingrediente

Aluatul are nevoie de:
   500 g de faina
   sare
   75 ml ulei
   250 ml apa
Pentru supa:
   1 ceasca de nuca macinata
   4 linguri cu zahar
   2 lingurite cu varf de scortisoara
   1 plic de zahar vanilat
   coaja de la o lamaie
   1
   5 l apa

mod de preparare

Aluatul:


Se pune faina, si la mijloc se creaza spatiu in care se pun uleiul, apa calduta, sarea si se amesteca bine si framanta pana se formeaza un aluat moale. Se lasa la dospit aproximativ 20 de minute.


Se intinde aluatul nu foarte subtire si cu forma se stanteaza opturi. Daca nu aveti forma atunci se fac bastonase de 3 cm lungime si se formeaza opturi. Dupa ce i-ai facut se pun la uscat aproximativ 1 ora.


Supa:


Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Cand a clocotit, se pun mucenicii si se lasa 30 de minute.
Se servesc reci cu nuca si scortisoara.


Pofta buna!
Incearca si Cozonac cu alune
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici muntenesti (de post)" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Cozonac

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.