Cozonac

Reteta Panettone cu ciocolata in cosulet de hartie

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Intr-un vas se amesteca toate ingredientele pentru maia, se acopera cu folie si se lasa 2-2,1/2 ore sa fermenteze, la temperatura camerei.
Cand maiaua

ingrediente

   Pentru cosulete aveti nevoie de: 3 coli hartie A4 (de preferat colorata)
   hartie copt
   foarfeca/cutter
   bete de frigarui Maia: 300 gr faina pentru cozonac
   160 gr apa
   7 gr drojdie uscata
   45 gr zahar Aluat:210 gr faina pentru cozonac
   80 gr lapte rece
   5 galbenusuri
   1 lingurita rasa sare
   4 gr drojdie uscata
   100 gr zahar
   120 gr unt
   maiaua
   esenta de vanilie
   300 gr ciocolata amaruie tocata Glazura:1 albus
   2 lingura zahar
   1 lingura cacao
   1 lingura amidon 1 lingura ulei

mod de preparare

Intr-un vas se amesteca toate ingredientele pentru maia, se acopera cu folie si se lasa 2-2,1/2 ore sa fermenteze, la temperatura camerei. Cand maiaua e crescuta se pune in vasul in care se framanta laptele, faina, drojdia, galbenusurile, sarea si maiaua si se framanta pana compozitia se leaga bine. Apoi se adauga incet zaharul, in 3-4 etape, framantand 1-2 minute intre fiecare adaugare de zahar. Se adauga untul si mai framanta pana cand tot untul e incorporat. La sfarsit se adauga ciocolata si esenta de vanilie, se acopera vasul cu o folie si se lasa aluatul sa se odihneasca 10 minute. Se ia aluatul, se pune pe o suprafata unsa cu ulei si se impartite in 3 bucati apoi se acoperita cu o folie si se lasa asa 30 min. Intre timp se confectioneaza cosuletele. Vezi aici La baza fiecaruia dintre cel 3 cosulete se introduc 2 bete pentru frigarui, apoi se pun intro tava si se asaza in ele cele trei bile de aluat. Se pune tava in cuptorul stins, iar dedesubt se asaza o tava cu apa fiebinte. Se lasa la crescut 2 ore avand grija ca la jumatatea intervalului sa se mai adauge o cana cu apa fierbinte in tava cu apa pentru ca panettoni sa creasca intr-un mediu cu aburi. Cand sunt crescute pana la buza cosuletelor se scot din cuptor si se fixeaza temperatura la 180 grade. Cat cuptorul se incinge se prepara glazura, amestecand bine ingredientele. Se unge panettoni cu glazura si se dau la cuptor pentru 30-35 minute. Dupa ce se scot din cuptor se suspenda pe inelele de torturi si se lasa sa se raceasca complet.


Reteta propusa de KikenHana Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Incearca si Paine cremoasa ( reteta americana )
Daca ti-a placut reteta noastra ""Panettone" cu ciocolata in cosulet de hartie" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Cozonac

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.