Se prepara un aluat de cozonac din ingredientele de mai sus. Se intinde apoi o foaie groasa de 1 cm, apoi se asaza intr-o forma rotunda unsa cu ulei
Se prepara un aluat de cozonac din ingredientele de mai sus. Se intinde apoi o foaie groasa de 1 cm, apoi se asaza intr-o forma rotunda unsa cu ulei si presarata cu pesmet alb. Din bucata ramasa de intinde o forma cilindrica de grosimea unui creion. Se pune in doua si se rasuceste, ca un snur, apoi se asaza pe foaia de aluat de jur-imprejur. Se lasa la crescut, acoperit cu un servet. Separat, se da branza prin sita, se amesteca cu galbenusurile, untul topit, smantana, zaharul, sarea, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si stafidele spalate. Se amesteca totul bine si se adauga la urma albusurile batute spuma, faina, grisul si se rastoara amestecul peste tava cu aluatul. Se presara deasupra cu stafide si se unge cu ou. Se poate aranja din aluat intins un grilaj. Se introduce in cuptor si se coace la foc moderat.
Se serveste dupa ce s-a racit.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura televizor Cornulete cu rahat Cozonac moldovenesc
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verde
Comentarii