Cozonac

Reteta Pasca cu smantana

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:30m 
elizeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pregatim aluatul
Separam albusurile de galbenusuri si batem spuma albusurile. Freci galbenusurile cu zaharul si apoi le amesteci cu albusurile batute

ingrediente

   Pentru blat ai nevoie de
   8 oua
   8 linguri zahar
   8 linguri faina
   sare
   Pentru umplutura
   1 kg smantana
   6 linguri zahar
   3 linguri zahar vanilat
   coaja de la 1 lamaie
   3 linguri faina
   sare
   6 albusuri

mod de preparare

Pregatim aluatul


Separam albusurile de galbenusuri si batem spuma albusurile. Freci galbenusurile cu zaharul si apoi le amesteci cu albusurile batute spuma.


Adaugam un praf de sare si faina. Incorporam bine faina si turnam compozitia in 2 forme de tort sau intr-o tava de aragaz. Lasam sa se coaca pe jumate, punem umplutura si coacem mai departe la foc potrivit.


Pregatim umplutura: punem smantana la scurs se seara. Cand e scursa amestecam cu zaharul tos i vanilat, coaja de lamaie, faina, sare si apoi albusurile batute spuma. Acest amestec il punem pe blatul copt pe jumatate.


Forma trebuie sa fie umpluta pe jumatate deoarece la copt umplutura creste mult.


Lasam pana a doua zi compozitia in tava pentru a se intari.
Incearca si Cozonac pas cu pas (reteta video)
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu smantana" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Cozonac

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.