Pasca simpla cu smantana

Pasca simpla cu smantana este absolut delicioasa. O reteta de pasca fina potrivita pentru masa de Paste.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Pasca simpla cu smantana

Ingrediente

  • PENTRU ALUAT:
  • - 3 oua
  • - 75 g iaurt (1/2 cana);
  • - 2-3 linguri zeama lamiie;
  • - coaja de la o lamiie;
  • - 125 g unt topit;
  • - 75 g zahar;
  • - 450 g faina;
  • - 2 1/2 lingurite drojdie uscata;
  • - sare;
  • AMESTECUL DULCE:
  • 3 oua
  • 5 linguri de zahar;
  • un zahar vanilat;
  • coaja de lamaie;
  • vanilie;
  • 100 g stafide;
  • 450 g smintina;

Mod de preparare

Am folosit din aluat de la Pasca cu ciocolata

1. 3 galbenusuri le-am frecat cu 5 linguri zahar si un zahar vanilat... am adaugat si 1 lingura zeama lamiie (ca nu mai aveam razatura... voi puneti coaja de lamiie, ca e mai aromat) si vanilie...

2. am adaugat cam 100 g stafide (le-am pus din ochi, nu le-am cintarit)...

3. am adaugat 450 g smintina ( fat free sour cream, 16oz) si am omogenizat....

4. si am turnat peste aluatul care a stat o ora la crescut, in tava...

5. am dat la cuptor, la foc mediu, 350F.... cam 35-40 min....si scoasa din cuptor....

6. Ca sa evitati culoarea maro pe marginile pascutei sa puneti banda de aluat..

7. Si, chiar daca am mai avut spatiu in forma in care am copt pasca, inainte de a fi pusa in cuptor... cum a dat de caldurica, cum a inceput a da pe dinafara... deci daca aveti o forma mai adinca ar fi mai bine. Sau, puneti ca si mine, o tava goala in cuptor, sa curga acolo ce-i in plus!

8. Cind se scoate din cuptor va fi inca putin moale in centru. Nu trebuie sa va speriati... se intareste. Asa arata la citeva ore dupa ce a fost scoasa din cuptor...si sectiune...si feliuta de rigoare...


Reteta Pasca cu smantana propusa de California Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Briose cu ciocolata
3
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Napolitane cu cacoa si menta
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Napolitane cu cacoa si menta

ALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1...

Napolitane cu cacoa si menta
Parteneri
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!