Cozonac

Reteta culinara Pasca cu stafide

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
divainbucatarie postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Pasca traditionala cu aluat de cozonac"
 
Pasca cu stafide este desertul ideal pentru o masa de sarbatoare. Aveti nevoie pentru aceasta reteta de Paste de faina, drojdie, stafide, lapte zahar, ulei si oua

ingrediente

Pentru aluat:
   3 oua
   200 ml lapte
   500 g faina
   1 pliculet drojdie uscata
   100 ml ulei
   100 g zahar
   coaja rasa la o lamaie
Pentru umplutura:
   750 g branza de vaci
   5 oua
   100 g unt
   150 g smantana
   60 g gris
   90 g faina
   200 g zahar
   5 oua
   1 lingurita esenta de vanilie
   150 g stafide
   2 linguri de rom
   3 linguri lapte
   coaja rasa de la o portocala sau lamaie

mod de preparare

Primul lucru pe care trebuie sa il faci la reteta de pasca cu stafide este sa pregatesti maiaua. Aceasta se obtine din drojdie, o lingura zahar si putina faina, care se acopera cu lapte. Lasam sa dospeasca si in acest timp punem stafidele la muiat in 3 linguri lapte si rom.
Dupa ce a inceput sa lucreze drojdia turnam maiaua peste faina si pe rand adaugam ouale.

Se pune apoi laptele, zaharul, uleiul si esenta de vanilie si incepem sa framantam pana obtinem un aluat elastic. Se acopera si se lasa la loc cald 30-40 de minute. Cat timp acesta creste pregatim umplutura amestecand branza cu unt (la temperatura camerei), smantana, zahar, faina, coaja de portocale, galbenusuri si stafide.Inseram apoi albusurile batute spuma, amestecand usor pana se omogenizeaza compozitia.
Intr-o forma rotunda de tort punem aluat de grosimea unui deget, urcam cu aluat si pe marginea tavii cam 2 degete. Luam bucatele de aluat si le rasucim in maini astfel incat sa ne iasa niste rulouri tip cilindru pe care le impletim. Punem impletitura pe margine, dar pastram cat sa facem o cruce la sfarsit, pe care o vom pune peste umplutura.

Presaram gris pe aluatul din tava apoi punem branza cu stafide. Punem aluatul impletit in cruce deasupra, ungem pasca cu un ou si o coacem 60 de minute la 180°C.


Dupa ce se rumeneste o acoperim cu o folie de staniol si o lasam in continuare sa se coaca (cam dupa 30-35 de minute).


Lasam pasca cu stafide sa se raceasca cateva ore inainte sa o servim.

Incearca si Cozonac cu nuca si migdale
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu stafide" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Cozonac

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite