1. Drojdia se dizolva in 200 ml lapte caldut ( restul de 20 ml. lapte dati deoparte), apoi adaugati 50 gr. din cantitatea de faina, 1 lingurita din ca
1. Drojdia se dizolva in 200 ml lapte caldut ( restul de 20 ml. lapte dati deoparte), apoi adaugati 50 gr. din cantitatea de faina, 1 lingurita din cantitatea de zahar , amestecati si lasati sa creasca intr-un loc cald.
2. Intre timp punem visinele la scurs ( eu am folosit ca de obicei, visine fara samburi, de la "Ferma Natural")
3. Drojdia mea dospise in disperare ( eu am bagat paharul cu maiaua , in cuptor la 30 de grade)
4. Intr-un castron se cerne restul de faina, se adauga 75 gr. zahar, praful de sare, untul topit, cele 2 oua intregi si maiaua.
5. Se framanta bine , eu am mai pus cam doi pumni de faina in plus , ca sa nu se lipeasca de maini.
6. Apoi se acopera castronul si se lasa sa creasca cam 40 de min ( eu am bagat castronul la cuptor, tot la 30 grade).
7. Dupa ce-a trecut timpul, am vazut satisfacuta ca se si anume bulbucase aluatul, adica crescuse.
8. Dupa aceea, il punem pe masa infainata si-l framantam din nou, nu foarte mult.
9. Se intinde apoi o foaie dreptunghiulara, in reteta scrie ca de dimensiunile 45x50 ;
10. Pe foaie se presara cele 4 lingurite de zahar vanilat, apoi se pun visinele scurse foarte bine de zeama.
11. Se ruleaza pe latura lung, dar nu foarte strans.
12. Taiati in 12 bucatzi egale.
13. Apoi asezati bucatile cu partea taiata-n sus, intr-o forma cu pereti detasabili (unsa si tapetata)
- mie mi s-au parut cam multe , asa ca 2 le-am pus separat in forma de briose
14. Galbenusul se bate cu cele 20 ml lapte ramas, si se ung bucatile. Se presara deasupra 40 gr. zahar.
15.Bagati la cuptor la 175 gr. pt 45-55 min. (verificati dupa 40 min).
16. Dupa ce-am scos din cuptor, dupa ce se raceste bine, desfaceti peretii formei.
17. Briosa a iesit neasteptat de bine din forma, era fierbinte, am crezut ca o s-o scot cu lingura, dar a iesit intacta.
Aluatul e mirobolant, se jupoaie si e foarte fraged
Nu puneti zahar in plus, e suficient de dulce.
Reteta propusa de Pocahontas.
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postMelcişorii ăştia sunt preferaţii mamei mele. De data aceasta am ales să-i pregătesc dintr-un aluat pufos de brioşe,...
Melcisori cu nuca si gem de maceseGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloUn desert super bun, cu putine calorii, pufos, parfumat, aromat si merita incercat! Hai ca i-am facut prea multe complimente...
Prajitura pufoasa cu crema de branzaReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii